Zostań studentem WSB i pozwól nam zapłacić za Twoje wakacje!

Projekt „e-UW – rozwój e-usług Uniwersytetu Warszawskiego związanych z edukacją” jest współfinansowany ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020. Projekt realizowany jest w latach 2016-2019. Dowiedz się więcej

Rekrutacja na studia I i II stopnia oraz studia podyplomowe

Oferta prezentowana na tej stronie ograniczona jest do wybranej rekrutacji. Jeśli chcesz zobaczyć resztę oferty, wybierz inną rekrutację.

Bezpieczeństwo zdrowotne, specjalność: Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności

Szczegóły
Kod
LNBZ-ZBiJZ-01
Forma studiów
Niestacjonarne
Poziom kształcenia
Pierwszego stopnia
Profil studiów
praktyczny
Języki wykładowe
polski
Czas trwania
6 semestrów (3 lata)
Adres komisji rekrutacyjnej
Wymagany dokument
  • Świadectwo maturalne
Tura 2 (01.10.2024 00:00 – 31.10.2024 23:59)

Minione tury w tej rekrutacji:
  • Tura 1 (03.04.2024 00:00 – 30.09.2024 23:59)

Opis i perspektywy zawodowe

Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności to nowoczesna specjalność studiów która umożliwia zdobycie profesjonalnej wiedzy na temat  najnowszych osiągnięć z zakresu bezpieczeństwa żywności i umiejętności dotyczących technologii żywności. Studiując na tej specjalności poznasz przepisy prawa żywnościowego Polski i Unii Europejskiej oraz zasady racjonalnego żywienia, które możesz wykorzystać w pracy dietetyka. Studia wyposażą Cię również w wiedzę z zakresu norm żywieniowych w zakładach żywienia zbiorowego oraz technologii produkcji i przetwarzania żywności. W przyszłości będziesz mógł zarządzać systemami bezpieczeństwa żywności zgodnie z wymogami GHP/GMP i HACCP. Nauczysz się również jak bezpiecznie modyfikować skład żywności i wzbogacać go o dodatkowe substancje funkcjonalne. Jeśli tematyka bezpieczeństwa żywności jest Ci bliska, a w przyszłości chciałbyś zajmować się tworzeniem strategii bezpiecznego zarządzania żywnością oraz kontrolowaniem i edukowaniem innych w tym zakresie – to ta specjalność jest właśnie dla Ciebie!

Absolwent studiów Bezpieczeństwo zdrowotne na specjalności Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności jest przygotowany do pracy:

  • w Stacjach Sanitarno – Epidemiologicznych,
  • w placówkach, których działalność obejmuje bezpieczeństwo żywności i żywienia w charakterze specjalisty ds. przetwarzania, utrwalania, przechowywania i kontroli bezpieczeństwa żywienia i żywności,
  • w organach kontrolnych przemysłu spożywczego,
  • w placówkach ochrony zdrowia oraz zakładach opieki zdrowotnej,
  • w poradniach dietetycznych,
  • w szkołach zawodowych zajmujących się kształceniem kadry odpowiedzialnej za zabezpieczenie systemów jakości żywności .

* Uruchomienie danej specjalności jest uzależnione od wymaganej liczebności osób nią zainteresowanych

Sposób płatności

Wysokość czesnego w zł w roku akademickim 2024/2025

Studia stacjonarne

Studia niestacjonarne

Jednorazowo
(za rok studiów z góry)

6 270

5 830

W dwóch ratach
(za semestr studiów z góry)

3 190

2 970

W dwunastu ratach
(za miesiąc z góry)

550

520


Zasady kwalifikacji

Kandydat/ka na studia I stopnia posiadać musi świadectwo maturalne, świadectwo dojrzałości lub maturę europejską/ międzynarodową.  W postępowaniu rekrutacyjnym uwzględnia się wyniki z części pisemnej matur z dwóch przedmiotów obowiązkowych (język polski, język obcy) oraz z dwóch przedmiotów dodatkowych ( wiedza o społeczeństwie,  biologia, matematyka, chemia, fizyka, geografia, historia).  Podstwą przyjęcia na studia będzie złożony komplet dokumentów.

Pomoc

Mobilize your Website
View Site in Mobile | Classic
Share by: